
Web: http://www.martincodax.com/
O seu nome, Martín Códax, fai referencia ao máis insigne poeta e trobador do medievo galego, o máis antigo de todo o cancionero galaico-portugués do que se conservan cantigas con notación musical orixinal. Ata os nosos días chegaron as súas fermosas composicións nas que se enxalza a amizade, o amor galante e o enmeigo do mar que baña as costas de Galicia.

MARTÍN CÓDAX
Tipo de viño: branco
Tipo de uva: albariño, 100%
Grao alcohólic
o: 12º Vol
Fase visual: Posúe una atractiva cor amarela callosa, con tons semellantes aos do limón maduro. Resulta brillante e ten unhas lixeiras barbullas.
Fase Olfativa: Detaca pola súa especial intensidade e elegancia. O seu recendo hembra ás herbas frescas impregnadas de orbillo e ao perfume das mazás case maduras.
Fase Gustativa: Na boca apréciase unha fina agulla. Está dotado dunha complexidade de sabores en que se percibe a frescura da vegetación do val e a esencia do varietal.
É persistente, extenso e saboroso… un clásico.
MARTÍN CÓDAX LÍAS
Tipo de viño: Branco
Cepas: Monovarietal 100% Albariño
Rendemento: 54hl/ha
D:O: Rías Baixas
Fermentación: depósitos de aceiro inoxidable a 17ºc
Crianza: 12 meses de crianza sobre lías finas en aceiro inoxidable con 2 meses de batonage.
Gastronomía: pescados grasos, prebes suaves, carnes brancas, risotto, queixos semicurados.
Temperatura de servicio: 12ºC

Grao alcohólico: 3,2 % vol
Acidez total (exp. Tartárico): 6.20 g/l
PH: 3,35 g/l
Acidez volátil (exp. Acético): 0,3 g/l
Azucre residual: 2,6 g/l
Fase visual: Anarelo calloso intenso
Fase olfativa: intensidade aromática alta, con notas de froita moi madura de pera, mazá e melocotón branco, recordos de crianza sobre lías moi limpas (lévedo, panadería e vainillas)
Fase gustativa: entrada ampla en boca, lardado e con volume, con bo paso, longo e retrogusto e froitas, notas lácticas e panadería
OR
GANISTRUMTipo de viño: branco
Tipo de uva: albariño, 100%
Grao alcohólico: 12º Vol
Fase visual: Ten unha pálida cor amarela callosa con leves escintileos dourados.
Fase olfativa: Nariz de intensidade media con recendos complexos, en que se percibe unha carga froiteira importante mesturada cunhas delicadas notas de reducción, todo sobre un fondo lixeiramente torrado. Predominan as notas de verde vexetal.
Fase gustativa: Impresiona a súa elegancia na boca. Extenso na entrada, moi bes sostido polos torrados e a froita na evolución. Acedume integrada. Un viño que pide tempo para se abrir e se mostrar.


2 comentarios:
Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing
It is true. It is a great blog, there must be a few special hands behind.
Publicar un comentario