Web: www.crdobierzo.es
A HISTORIA
SITUACIÓN XEOGRÁFICA
VARIEDADES AUTORIZADAS
MENCIA: Variedade considerada como principal nesta Denominación, ocupa o 65% da uva que se cultiva Nel bierzo.CARACTERÍSTICAS ORGANOLÉPTICAS DOS VIÑOS.
GARNACHA TINTUREIRA: Tintureira, Alicante Bouchet.
GODELLO: Variedade branca
DONA BRANCA: Variedade branca
POMBO: Variedade branca, tamén denominada Xerez, Listan.
MALVASIA: Variedade branca de maduración temperá
- VIÑOS BRANCOS
Fase Visual.
Cores claras con reflexos amarelo palloso sobre todo se figura a variedade Godello, facéndose máis amplo se entra en maior proporción a Dona Branca.
Fase Olfactiva.
Aromas primarios intensos, con carácter marcadamente froiteiro: mazá golden e froitas maduras dependendo da variedade, mantendo un toque herbáceo en certos viños. Aromas secundarios delicados e longos de carácter alcohólico.
Fase Gustativa.
Debido á mestura de variedades que interveñen para achegar calidades ao equilibrio final, a fase gustativa é completa en sensacións, apreciando tons doce con acidez viva e postgusto longo satisfactorio. Variedades como Dona Branca e Malvasía achegan características de padal e corpo.
- VIÑOS ROSADOS
Fase Visual.
Gama de cores dende o rosa pálido ao rosa amorodo.
Fase Olfactiva.Aromas primarios que recordan a variedade Mencía: Intensidade media, finos e de carácter afrutado, amorodo, framboesa e tons doce a froitas maduras se a mestura é con viños brancos.Fase Gustativa.
Suaves e cálidos, de constitución plena con postgusto froiteiro.
- VIÑOS TINTOS DO ANO
Fase Visual.Vermello guinda con importantes matices violáceos en capa fina que nos descobre a súa xuventude.Fase Olfactiva.Expresión aromática intensa que remata en froitos silvestres: amoras, framboesas, amorodos. Francos en nariz apreciándose tamén matices metálicos e de lousa húmida, característicos da variedade Mencía.Fase Gustativa.Suaves en ataque en boca, paso elegante, untuoso e aveludo, equilibrados en taninos e acidez. Retrogusto persistente da variedade.
- VIÑOS DE CRIANZA E RESERVA
Fase Visual.
Ampla gama dende o vermello guinda ao vermello tella. Bágoa potente e fina.
Fase Olfactiva.Recordos de aromas primarios da variedade Mencía, evolucionados a froitas pasas (figos pasos, ameixas, etc.).Toque de madeira fino e delicado, tabaco, froitos secos, regalicia e aromas especiados.Fase Gustativa.
Paso amplo e aveludo. Sabores delicados a madeira, vainilla, froitas doce, pasas, con postgusto potente e marcadamente alcohólico.
0 comentarios:
Publicar un comentario