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CATA DE VIÑOS, LICORES E AGUARDENTES (MEDIO) [Horas: 25P/15D]
de 17 a 19.30 horas os días 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 Abril e 5, 6, 7 Maio
Hotel AMÉRICA:
Docentes:
- Antonio Portela (21, 22 Abril e 7 Maio): Vicepresidente da Asociación Galega de Sumilleres e autor de "viñodinámica", manual sobre o viño e a súa cata
- Alfredo Alvarez (23, 27 Abril): é membro fundador da Asociación Gallega de Sumillers
- Manuel Castro (28 Abril): enólogo de Viña Costeira
- David Barco (29, 30 Abril): Presidente da Asociación Galega de Sumilleres e Campeón Galego de Sumilleres
- Carlos González Portela (5, 6 Maio): Vocal da Asociación Galega de Sumilleres
Programa:
- Primer contacto:
- Terroir / bago de uva / arquitectura da viña / viticultores
- Análise sensorial: fases da cata de viños
- Vocabulario, expresión e descripción dun viño
- Práctica aromática
- Cata de viños brancos
- Viños Brancos:
- Elaboración, variedades brancas / xeografia vitivinícola dos viños brancos
- Práctica gustativa
- Cata de viños brancos
- Elaboración, tipos de escumosos (gr/l de azucre, blanc de blancs, blanc de noirs), variedades de uva, xeografia vitivinícola
- Práctica de aromas
- Cata de viños escumosos
- Viños Rosados. O Servizo do viño:
- Elaboración, variedades e xeografia dos viños rosados
- Sommelier: o servizo do viño, temperaturas, copas, decantación, lonxevidade e conservación, acordos e harmonias viño – comida
- Práctica de armonias
- Cata de viños rosados
- Viños Tintos. Red Wine. Negres (1):
- Elaboración, variedades, xeografia vitivinícola.
- Cata de viños tintos
- Viños Tintos.Red Wine. Negres (2):
- A crianza do viño, tipos de crianza, barricas.Práctica de aromas
- Cata de viños tintos con crianza
- Cultura e Historia do viño.
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