miércoles, 15 de abril de 2009

C.R.I.X.P. "TERNERA GALLEGA"


"TERNERA GALLEGA" é unha das entidades colaboradores do PONTEVIÑO WINE MEETING, que se celebrará o Luns 4 de Maio no Hotel Pazo Los Escudos.

Consejo Regulador de la Indicación Geográfica Protegida Ternera Gallega
Recinto Ferial. Amio
15891 Santiago de Compostela
Tel: 981 57 57 86
Fax: 981 57 48 95
Correo electrónico: consejo@terneragallega.com
Web: www.terneragallega.com

Xunta de Galicia: producto de calidade

INDICACIÓN XEOGRÁFICA PROTEXIDA TERNERA GALLEGA

En Galicia hai máis de 3.700 anos que se produce carne de vacún. As condicións orográficas e climáticas fan desta terra unha das mellores zonas de Europa para o desenvolvemento da especie bovina. As razas e aptitudes do gando, así como os sistemas de explotación e os cultivos, deron lugar a un modo común e peculiar de entender a produción de carne de calidade.

Tenreira Galega nace no ano 1989 e é recoñecida como Indicación Xeográfica Protexida en 1996, sendo unha das primeiras carnes de vacún con control integral e certificado de garantía en Europa.
A carne comercializada baixo o amparo da IGP Ternera Gallega é exclusivamente de tenreiros nacidos, criados e sacrificados en Galicia, que proceden de razas autóctonas e os seus cruzamentos e que superaron un rigoroso programa de control que abarca dende o seu nacemento, crianza, alimentación, transporte e sacrificio, ata a presentación da carne no punto de venda.
Tenreira Galega ampara e certifica dúas categorías principais: Tenreira Galega Suprema, que é a carne que procede de animais criados en explotacións con vacas nai e nos que a base da súa alimentación é o leite materno, e Ternera Gallega, na que a súa alimentación se basea en forraxes e concentrados autorizados polo Consello Regulador. Todos os animais de categoría tenreira se sacrifican con menos de dez meses de vida. A carne caracterízase por ter unha cor que vai do rosa claro ao vermello suave, con graxa de cor branca nacarada. Presenta un músculo de gran fino e consistencia firme. A súa textura é suave, ten un intenso e agradábel sabor, cunha extraordinaria terneza e jugosidad.

0 comentarios:

Publicar un comentario