miércoles, 8 de abril de 2009

CURSOS ABERTOS PONTEVIÑO09: SUMILLER III

SUMILLER III (ALTO) [Horas:35P/30D]
de 16.30 a 20 horas os días 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 Abril e 5, 6, 7 Maio
Hotel PAZO LOS ESCUDOS
Docentes:
  • Manuel Gago Mariño (Palmeira, Ribeira, 1976) é licenciado en CC. dá Información pola Universidade de Santiago de Compostela. Na actualidade, é director de culturagalega.org, o portal de divulgación cultural do Consello da Cultura Galega e profesor asociado na Facultade de CC. dá Comunicación da Universidade de Santiago de Compostela, formando aos novos xornalistas na especialidade de ciberxornalismo. Gago é autor de varios libros sobre xornalismo electrónico e arquitectura dá información en Internet. Os últimos son Sistemas Digitales de Información (Pearson Prentice Hall, 2006) e Diseño Periodístico en Internet (UPV, 2007). É membro do Grupo de investigación en Novos Medios da USC, onde experimenta con prototipos de novos medios. O seu blog persoal sobre enogastronomía, viaxes, cultura e novas tecnoloxías é Capítulo 0 (www.manuelgago.org/blog/). En marzo de 2009, un xurado convocado polo semanario Santiago 7 escolleu a Capítulo 0 e a Manuel Gago como mellor blog e blogger de Santiago de Compostela e comarca.
    Non ámbito gastronómico, Gago é ou creador e promotor do Código Cociña, un código de boas prácticas para ou blogging gastronómico e colabora semanalmente no programa gastronómico da Radio Galega Come e Fala. Os seus textos gastronómicos poden lerse na sección Paparotas & Co de Capítulo 0, ou seu blog persoal, fundado en 2004, e ou máis antigo en activo escrito en lingua galega.
    Actualmente tamén mantén The Wine Codex, unha guía persoal sobre vos viños dá Península Ibérica en inglés.

  • Augusto Morales Torres creou en 1992 a empresa CAFEDOR, S.L. e CAFÉ VERACRUZ, S.L. dedicada á torrefacción e venda de café.
    Director e creador do Centro de Formación Cafedor na Coruña (España) cuxo obxectivo é a formación de profesionais especializados en diversas áreas relacionadas co mundo do café.
    Presidente e cofundador da Asociación Cultural Baristas de Galicia.
    Formación de Baristas nas Escolas de Hostalería da Xunta (Goberno) de Galicia.
    Organizador do 1er Campionato Barista de Galicia celebrado en xuño de 2006 na Coruña.
    Xuíz Principal e organizador do 2º Campionato Nacional de Baristas de España.
    Presidente do Comité Organizador do Salón Internacional do Barista (SIBARISTA) que se realizou en outubro de 2007 na Coruña.
    Comercialización de Franquías de Coffee-Shops en Asturias e Portugal.

    Conferenciante de Café e Té en distintas feiras e foros en Europa.

    Conferenciante no Congreso Mesoamericano e do Caribe de Cafés Especiais pola súa orixe.

    Xuíz Catador Internacional do mellor café da zona do Pechado en Brasil ano 2006.

    Xuíz Catador Internacional da Cup of Excellence de Colombia 2009.

  • Alberto Cabada Avión
    Licenciado en Farmacia pola Universidade de Santiago de Compostela.
    Director de Calidade e Medio Ambiente de Aguas de Mondariz Fuente del Val S.A.
    Membro do Comité Tecnico de Aneabe (Asociación nacional de Empresas de Aguas de Bebida Envasadas).
    Auditor Certificado en Sistemas de Gestión Ambiental ISO 14000.
    Master en Prevención Riesgos Seguridad Industrial.

  • Fernando Iglesias é biólogo e responsable de Calidade de Mercado en Hijos de Rivera.

  • Luis Gutiérrez Santo Domingo traballa para unha gran multinacional en Madrid en temas de xestión de negocio, e divide o seu tempo libre entre a súa familia e o viño. A miúdo encóntrase nas diferentes rexións produtoras de España e Portugal, catando en adegas e gozando da gastronomía local e da interacción cos elaboradores, xa que lle interesa moito o lado humano que hai detrás dos grandes viños.
    Escribe e cata regularmente para elmundovino.com e outras publicacións do diario El Mundo, e é columnista da revista Wine en Portugal. Tamén colabora con outras publicacións de viño e gastronomía en España, Puerto Rico e Inglaterra. É Cavaleiro dá Confraría do Vinho do Porto, pois os viños de Porto e o Douro son unha das súas rexións e viños favoritos. Pero no fondo do seu corazón non pertence á península ibérica senón... ¡á Borgoña!
    Escribe do que acontece no mundo do viño en España e Portugal xunto a outras rexións como Borgoña, o Ródano, os rieslings de Alemaña, Champaña e outras rexións clásicas de Europa, xa que localmente escribe de viños estranxeiros, e principalmente dos viños de España no estranxeiro.

  • Da experiencia profesional de Juan Luis Asenjo Acosta podemos destacar: asesoramento a restaurantes sobre a formación do persoal e elaboración da carta de viños; realización de multitude de cursos de formación e catas tanto a nivel nacional como internacional ; membro de xurado de cata en Concursos nacionais e internacionais (Baco, Bacchus en España ou Pinot Nero no Alto Adigio italiano); participo no panel de cata de www.elmundovino.com desde a súa fundación; desde fai dez anos traballa en Selecciones Pipo como vendedor de viños españois e internacionais a tendas e restaurantes e leva para España a asesoría comercial da adega Alonso do Yerro, da Ribeira do Douro.

    Das suas publicacións podemos destacar: escribió completos os libros de Francia e Italia e dirixiu a colección Rutas do Viño, do Metrópoli (diario El Mundo); realizou todas as armonías e a asesoría da colección de receitas e vídeos enogastronómicos de Telva e o Mundo; ten unha columna fixa na revista Vino + gastronomía; escribe unha sección semanal na Revista Metrópoli do Diario El Mundo e é colaborador habitual de www.elmundovino.com, onde publica artigos sobre viños italianos, franceses ou xestión de adega.

    Entre os premios recibidos destacaremos o Primer Premio Grandi Cru d’Italia (2009) o mellor xornalista estranxeiro xoven e o Premio Giornalistico de Roero 2002 (Italia) o mellor artículo do ano sobre esta zona vinícola italiana, publicado no www.elmundovino.com.

  • Francisco Sierra empleado de Poncelet - Punto Selecto - un novo concepto de "alimentación especializada" na gastronomía queixeira.

  • José Manuel Moreno Ferreiro (1954 As Pontes -A Coruña). Formouse na Escola de Enxeñaría Técnica Agrícola de Sevilla e na Escuela Superior de Técnica Empresarial Agrícola. (ETEA) de Córdoba. Ademais, ten o Máster en Viticultura, Enoloxía e Mercadotecnia do viño. The international social science council. United Nations Educational scientific and Cultural Organization. (UNESCO)

    É Enólogo Habilitado pola Consejeria de Agricultura e Pesca da Junta de Andalucía.

    Da súa traxectoria profesional podemos destacar (1988-1990) Funcionario da Delegación de Agricultura e Pesca da Junta de Andalucía en Málaga, Sección de Desenvolvemento Industrial e Comercial. Xefe de Negociado de Industrias Agrarias; (1995 -1999) Coordinador da Federación de Cooperativas Faeca - Málaga - Cooperativa 2º grao de servícios agrarios Agromálaga; (1990,2001,2004) Secretario Xeral do Consello Regulador das Denominacións de Orixe "Málaga"; (2001,2004) Secretario Xeral do Consello Regulador das Denominacións de Orixe "Serras de Málaga"; 2004: Secretario Xeral do Consello Regulador das Denominacións de Orixe "Pasas de Málaga" e (2007 )Director do Museo do Vino - Málaga.

    Además, es Membro fundador e Presidente do Instituto Europea de la Dieta Mediterránea; Membro da Asociación Española de Valoración Agraria; Membro fundador de la Asociación Malagueña de la Viña y del Vino ; Membro da Conferencia Española de Consejos Reguladores Vitivinícolas e Membro de la Conferencia Andaluza de Consejos Reguladores.

  • Alfonso Losada Quiroga, Xefe de Enología daa Estación de Viticultura de Leiro

  • Manuel Castro González é enólogo de Viña Costeira

Programa:
  • O mundo do viño (21 Abril) por Alfonso Losada
  • O mundo do café (22 Abril) por Augusto Morales Torres
  • O mundo da comunicación no viño (23 Abril) por Manuel Gago Mariño
  • O mundo do viño en Italia (27 Abril) por Juan Luis Asenjo Acosta
Soave Classico Vigneto La Roca
Fiano Di Avellino Feudi Di San Gregorio
Chiaramonte Rosso Firriato
La Firma Cantina Del Notaio
Barolo Bussia 2001 Aldo Conterno
Brunello Di Montalcino La Poderina 2004
Amarone Corte Giara
Moscato D'asti Vigna Senza Nome Braida
  • O mundo do queixo e o viño (28 Abril) por Francisco Sierra
  • O mundo dos destilados e licores (29 Abril) por Manuel Castro González
  • O mundo dos viños portugueses (30 Abril) por Luis Gutiérrez Santo Domingo
  • O mundo das augas (5 Maio) por Alberto Cabadas Avión
  • O mundo do viño doce (6 Maio) por José Manuel Moreno Ferreiro
  • O mundo da cervexa (7 Maio) por Fernando Iglesias

0 comentarios:

Publicar un comentario