viernes, 3 de abril de 2009

CURSOS CATAS PONTEVIÑO09: CATA DE VIÑOS (INICIACIÓN)

CATA DE VIÑOS (INICIACIÓN) [Horas:20P/20D]
de 17 a 19.30 horas os días 21, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 Abril
Restaurante MARÍA BONITA:
  • Avenida Hispanidad 83
  • 362063 Vigo
  • Telf.: 986 481 008
Docente:
  • Isabel Sánchez Atán: enóloga e experta formadora
Programa:

21 de Abril
  • Presentación
  • Iniciación á cata
  • Fases da cata
  • Características organolépticas do viño
  • Cata química
  • Tres viños brancos modificados
  • Tres viños tintos modificados
22 de Abril
  • Explicación da elaboración de viños brancos
  • Percepción de aromas de viños brancos
  • Iniciación á cata de viños brancos. Cataranse tres viños de distintas denominacións de orixe para empezar a notar diferenzas segundo procedencia e tipoloxía de uva.
  • (Durante a cata, farase constar o que é unha D.O., o porque das diferenzas organolépticas principalmente de viticultura e se comentará cada viño)
23 de Abril
  • Cataranse entre catro ou cinco viños brancos
  • Comentaranse os viños e as características de cada zona de procedencia, uvas e viños.
  • Cubriranse as fichas de catas e trazaranse unhas normas para distinguir viños de calidade, o seu envellecemento, os seus aromas ...
24 de Abril
  • Explicación da elaboración de viños tintos
  • Percepción de aromas de tintos
  • Cata de viños tintos; cataranse uns tres viños facendo énfase nas características das denominacións de procedencia, tipos de uvas e calidade do viño
  • Os viños catados este primeiro día son principalmente novos e de diferente tipo de elaboración "viños de maceración carbónica"
27 de Abril
  • Cataranse entre catro ou cinco viños tintos
  • Os viños serán de crianza con algún mozo de diferente denominación
28 de Abril
  • Cataranse entre catro ou cinco viños tintos de boa calidade, entre crianzas e reservas, de recoñecido prestixio. Aumentarase así os parámetros de percepción de calidade e outras características deste tipo de viños (graduación, buqué, color..etc)
29 de Abril
  • Proba de percepción nas que teranse que recoñecer aromas, sabores, cores percibidas en viños anteriores; algún repetido e outros con características moi definidas como para poder identificalos.
  • Este día cataranse tres brancos e tres tintos con diferentes anadas, uvas e procedencias.
30 de Abril
  • Este último día dedicarase a recoñecer xenericamente a elaboración e identificación organoléptica doutro tipo de viños; xenerosos, doces e algún escumoso.

0 comentarios:

Publicar un comentario