jueves, 2 de abril de 2009

CURSOS ABERTOS PONTEVIÑO09: CATA VIÑOS MULLERES

CATA DE VIÑOS: MULLERES [Horas: 20P/20d]
de 17 a 20 horas os días 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 Maio
VERBUM
:
Docente:
  • Manuel Mazas: Profesor titular de Hostalaría do IES Manuel Antonio de Vigo e experto docente en Enoloxía
Programa:

LUNS 18 DE MAIO
  • O VIÑO. DEFINICIÓN
  • TIPOS:
Pola súa cor.
Pola súa elaboración.
Polo seu contido en gas.
Pola súa forma específica de elaboración.
  • A CATA
Tipos de cata.
Condicións para a cata
Fases da cata:
- Visual.
- Olfactiva
- Gustativa
  • O CROMATISMO DOS VIÑOS.
  • AROMAS DOS VIÑOS. ¿DE ONDE PROVEÑEN?.
- Primarios
- Secundarios
- Terciarios
  • OS SABORES. ONDE ENCONTRALOS?
- Albor de sensibilidade
MARTES 19 DE MAIO
  • VINIFICACIÓN DOS VIÑOS BRANCOS.
  • ANÁLISE ORGANOLEPTICO DE VIÑOS BRANCOS GALEGOS:
D.O. RIAS BAIXAS
D.O. RIBEIRO
D.O. VALDEORRAS
D.O.MONTERREY
D.O. RIBEIRA SACRA
MÉRCORES 20 DE MAIO
  • ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS BRANCOS E BRANCOS FERMENTADOS EN BARRICA.
D.O.RUEDA
D.O. PENEDES
  • VINIFICACIÓN DOS VIÑOS TINTOS
  • ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS GALEGOS:
D.O. RIBEIRO
D.O. VALDEORRAS
D.O.MONTERREY
D.O. RIBEIRA SACRA
XOVES 21 DE MAIO
  • ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS NOVOS E DE MACERACIÓN CARBÓNICA
D.O.C. RIOJA
D.O RIBEIRA DO DOURO
D.O. YECLA
D.O. SOMONTANO
LUNS 25 DE MAIO
  • ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS DE ½ CRIANZA, CRIANZA, RESERVA E GRAN RESERVA.
D.O RIBEIRA DO DOURO
D.O.C. RIOJA
D.O.C. PRIORADO
D.O. CARIÑENA
D.O.TORO
MARTES 26 DE MAIO
  • PROCESO DE ELABORACIÓN DOS VIÑOS ESCUMOSOS
  • ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE D.O.CAVA:
BRUT NATURE
SEMI SECO
SECO
ROSADO
MÉRCORES 27 DE MAIO
  • INTRODUCIÓN A VINIFICACIÓNS ESPECIAIS E CATA:
FINO
MACELA
AMONTILLADO
OLOROSOS ( DOCE, SECO)
P.X.
PODREMIA NOBRE
VIÑOS DO XEO

0 comentarios:

Publicar un comentario