de 17 a 20 horas os días 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 MaioDocente:
VERBUM:
- Avda. de Samil nº 17
- 36212 VIGO
- Telf.: 986 24 14 30/607 657 270
- Web: www.verbumjazz.com
- Manuel Mazas: Profesor titular de Hostalaría do IES Manuel Antonio de Vigo e experto docente en Enoloxía
LUNS 18 DE MAIO
- O VIÑO. DEFINICIÓN
- TIPOS:
Pola súa cor.
Pola súa elaboración.
Polo seu contido en gas.
Pola súa forma específica de elaboración.
- A CATA
Tipos de cata.
Condicións para a cata
Fases da cata:
- Visual.
- Olfactiva
- Gustativa
- O CROMATISMO DOS VIÑOS.
- AROMAS DOS VIÑOS. ¿DE ONDE PROVEÑEN?.
- Primarios
- Secundarios
- Terciarios
- OS SABORES. ONDE ENCONTRALOS?
- Albor de sensibilidadeMARTES 19 DE MAIO
- VINIFICACIÓN DOS VIÑOS BRANCOS.
- ANÁLISE ORGANOLEPTICO DE VIÑOS BRANCOS GALEGOS:
D.O. RIAS BAIXASMÉRCORES 20 DE MAIO
D.O. RIBEIRO
D.O. VALDEORRAS
D.O.MONTERREY
D.O. RIBEIRA SACRA
- ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS BRANCOS E BRANCOS FERMENTADOS EN BARRICA.
D.O.RUEDA
D.O. PENEDES
- VINIFICACIÓN DOS VIÑOS TINTOS
- ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS GALEGOS:
D.O. RIBEIROXOVES 21 DE MAIO
D.O. VALDEORRAS
D.O.MONTERREY
D.O. RIBEIRA SACRA
- ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS NOVOS E DE MACERACIÓN CARBÓNICA
D.O.C. RIOJALUNS 25 DE MAIO
D.O RIBEIRA DO DOURO
D.O. YECLA
D.O. SOMONTANO
- ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE VIÑOS TINTOS DE ½ CRIANZA, CRIANZA, RESERVA E GRAN RESERVA.
D.O RIBEIRA DO DOUROMARTES 26 DE MAIO
D.O.C. RIOJA
D.O.C. PRIORADO
D.O. CARIÑENA
D.O.TORO
- PROCESO DE ELABORACIÓN DOS VIÑOS ESCUMOSOS
- ANÁLISE ORGANOLÉPTICO DE D.O.CAVA:
BRUT NATUREMÉRCORES 27 DE MAIO
SEMI SECO
SECO
ROSADO
- INTRODUCIÓN A VINIFICACIÓNS ESPECIAIS E CATA:
FINO
MACELA
AMONTILLADO
OLOROSOS ( DOCE, SECO)
P.X.
PODREMIA NOBRE
VIÑOS DO XEO
0 comentarios:
Publicar un comentario