martes, 5 de mayo de 2009

VIGOGASTRONÓMICO - 30 ABRIL - CURSO COCIÑA CREATIVA - SOPA DE TOMATE ASADO CON ALBAHACA ...


MENÚ 30 ABRIL
1º PRATO

Sopa de tomate asado con albahaca e berberechos escabechados
por FEPROHOS - Federación Provincial de Empresarios de Hostelería - 02/05/2009

Antonio Botana, de Pandemonium, para curso de cociña creativa. Ponteviño 09


Ingredientes
  • Berberechos
  • Tomates
  • allo
  • aceite
  • azucre
  • alhahaca fresca

Elaboración

Abrir os berberechos o metelos coa espumadeira uns segundos en auga fervendo.

Despois separar a cuncha da carne e introducir no escabeche.

Tomates maduros se lle quitan as pebitas e se asan con allo, aceite, e azucre, e un pouco de pementa moleniño.

Meter os tomates a 100º no forno durante hora e media.

Trituralos na termomix cunha folla de albahaca fresca. Penetrar a crema por un coador fino.

Montaxe. No fondo do prato a crema e no centro os berberechos escabechados cun toque fresco de cebollino fresco.

Antonio Boitana, de Pandemonium, para curso de cocina creativa. Ponteviño 09.


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