Os alumnos de Ponteviño Catas e Ponteviño Cociña visitaron as instalacións do Grupo
Desta forma preténdese profesionalizar ao sector con formación de calidade; promover a unidade do sector mediante un proxecto no que participan asociacións e sectores afines; potenciar os recursos turísticos da provincia; sensibilizar á sociedade dos valores positivos da cultura do viño; establecer contactos e compartir experiencias, coñecementos e inquietudes con todos os integrantes do sector.
Como punto de culminación destes cursos formativos sobre o mundo do viño, os alumnos tiveron a oportunidade de visitar onte as instalacións da adega Marqués de Vizhoja.
Mediante unha visita guiada, os participantes gozaron dunha xornada cuxo obxectivo é que o alumnado coñeza de primeira man como se leva a cabo o proceso de elaboración dos viños, desde que se producen as uvas nas parras ata a súa embotellado e etiquetado, listo para a súa distribución e venda.
A visita comezou cun percorrido polas antigas instalacións, observando a maquinaria e instrumental utilizado en anos anteriores para continuar cun breve paseo polas viñas onde lles explican as características e calidades das uvas que forman parte das distintas variedades de viños elaborados pola Bodega Marqués de Vizhoja.
Seguidamente, participan nunha cata comentada por técnicos da bodega, onde cataron os tres viños da adega da familia Peláez: Marqués de Vizhoja, clásico viño de autor, Señor de Folla Verde e Torre a Moreira ámbolos albariños acollidos á DO Rías Baixas, para finalizar cunha visita ao resto das instalacións onde puideron observar o proceso de embotellado e etiquetado dos viños.
Podedes vela noticia facendo clic aqui.
0 comentarios:
Publicar un comentario