miércoles, 13 de mayo de 2009

VIGOGASTRONÓMICO - 11 MAIO - CURSO COCIÑA CREATIVA - RODABALLO CON ESPINACAS E VINAGRETA...


A RECEITA DE HOXE


Rodaballo con espinacas e vinagreta asada de tomate, mazá e tomiño
por FEPROHOS - Federación Provincial de Empresarios de Hostelería - 11/05/2009

Antonio Botana, de Pandemonium, para curso de cociña creativa. Ponteviño 09


Ingredientes:
  • 1 rodaballo de un quilogramo
  • 1 ramallo de espinacas frescas
  • ½ de tomates maduro s
  • 1 ramallo de tomiño
  • 1 mazá verde

Paso 1:
Desespiñar o rodaballo. Metelo nunha bolsa de baleiro con aceite de oliva a 65 grados durante 10 minutos.

Paso 2:
Guarnición cocer as espinacas ao dente cun pouquiño de unto e sal. Cun fervor é suficiente.
Pasar o rodaballo pola prancha do lado da pel.

Paso 3:
Vinagreta: Tres partes de aceite por unha de vinagre, unha parte de viño de Valedoras reducido

Paso 4:
Xunto con tomate moi picado, mazá en dados pequenos e o ramallo de tomiño picado tamén na vinagreta.

Paso 5:
No momento de montar o plato, dar un golpe de calor que pode ser de vapor.
Dar un golpe de forno a vinagreta de 200º, durante 5 minutos.

Paso 6:
Montaxe do prato
Coas espinacas quentes, o rodaballo por riba tras pasalo pola prancha

Paso 7:
Rematar salseando coa vinagreta.


Para vela noticia con tódolas fotos clic aquí.

0 comentarios:

Publicar un comentario